Állati streaming

Mára már szinte mindenki használ valamilyen streaming szolgáltatást, legyen szó filmről, zenéről vagy hangoskönyvről! Nem új, hogy sokan nem csak maguknak fizetnek elő ilyen szolgáltatásokra, hanem otthoni kiskedvenceknek egyaránt. Ezt pedig az igényt kielégíteni vágyó szolgáltatók  azonnal elkezdték streamelni az állatoknak szánt tartalmakat is. Jelenleg a Spotify, az Amazon Prime és Cesar Millian közreműködésével az Audible is kínál háziállatainknak tartalmat. 

Az Independent cikkében Karma és Opie története szemlélteti, hogy erre mekkora igény is van.  A két macska ideje nagy részét  az ágyon fekve töltötte, mindaddig míg gazdájuk be nem kapcsolta nekik az Amazonos cicás tartalmakat. 
Természetesen a kutyáknak sem kellett sokat várni, hiszen elindult a DOGTV is, aminek tartalmait úgy állították össze, hogy az egyedül maradt szorongó kutyákat is lekösse.  

Tavalyi évben csak az USA-ban 92 milliárd dollárt költöttek állatok élelmeire, kiegészítőire, játékaikra, így várható volt, hogy a streaming szolgáltatók is meglátták benne a potenciált. 


A Spotify egy kutatást is végzett a lejátszási lista kihozatala előtt. Ötezer állattartót kérdeztek meg szerte a világban. Az Egyesült Királyságból, Spanyolországból,Ausztráliából, Olaszországból és az USA-ból is gyűjtöttek információkat, amiből az is kiderült, hogy 10 megkérdezett gazda közül hét állította, hogy gyakran játszik zenét szőrős kedvencének, A megkérdezettek több mint fele gondolta úgy, hogy a zene segíti az állatokat a stressz oldásban. 

 Ti szoktátok alkalmazni erre a célra a streaming szolgáltatást?