Miben tud segíteni az ideiglenes befogadó?

Nagyra becsülöm az ideiglenes befogadók munkáját hiszen elképesztő belső erő kell ahhoz, hogy beengedd az életedbe, a szívedbe a kisállatot majd, ha eljön az idő elengedd Őt, bízva abban, hogy végre szerető gazdira talált.

Óriási segítség az örökbeadó szervezetknek hiszen a legtöbb esetben új kutyát csak akkor tudnak kihozni menhelyekről/gyepmesteri telepekről, ha el tudják őket helyezni. Ez nem csak helybiztosítással jár, nagyon fontos szereped lesz a kutyus szocializációjában és abban, hogy megmutasd neki milyen csodálatos dolog emberekkel együtt élni. Lehet, hogy a te felügyeleted alatt fog először fürödni vagy puha fekhelyen aludni.

A befogadó segítségével a négylábú hamarabb megszokja a családi és városi környezetet, a pórázt vagy a szobatisztaságot. Valamint az nevelőszülő tapasztalatai alapján pontosabb képet kaphatunk a négylábú jelleméről. Ezek az információk elősegítik a tökéletes gazdijelölt megtalálását.

Az örökbeadó szervezet nem hagy magadra, önkéntesek/mentorok segítenek az esteleges felmerülő problémák megoldásában. Ha úgy érzed nem találod a közös hangot a mentvénnyel a szervezet amint tudja visszaveszi a kutyust tőled. Egyes esetekben ez egy kis türelmet igényel részedről hiszen azért hozták ki az állatot mert volt hová elhelyezni. A legtöbb menhely az eb orvosi és élelmezési költségeit fedezi de ez szervezetenként változhat. Ha nincs autód a kutya fuvarozásában is tudnak neked segíteni.

A szervezetekkel együttműködő kutyaiskolák kedvezményes árakat biztosítanak a képzéseikből, hogy ezzel is elősegítsék a rehabilitáció sikerességét.

Előre nem lehet megmondani mennyi időt fog a mentvény a befogadónál tölteni, ezzel jó, ha tisztában vagy mielőtt belevágsz a feladatba.

Minden tiszteletem azoknak az elkötelezett állatbarátoknak akik ezt a nemes feladatot magukra vállalják. Erőt pedig azokból a képekből merítenek, amiken ex védencük boldogan rohangál a végleges gazdi után.

Fotó: prostooleh

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.