Hogyan lehetek ideiglenes befogadó?


Most már tudod mekkora segítség a menhelyek számára az ideiglenes befogadók lelkiismeretes munkája és azt is letisztáztuk milyen tulajdonságokkal rendelkezik az ideális jelölt. A következő lépés pedig a jelentkezés a számodra szimpatikus örökbeadó szervezetek valamelyikénél. Lássuk hogyan is válhatsz befogadóvá:

Bemutatkozó levél

A menhelynek írt leveled alapján az ott dolgozó kollégák elbírálják, hogy alkalmas vagy- e ideiglenes gazdinak.

Infó magadról

Ne lepődj meg ha alaposan kikérdeznek és esetleg a lakásodba is ellátogatnak. Hasonlóan leszel felmérve, mint a gazdijelöltek. Kíváncsiak lesznek, hogy milyen tartási körülményeket tudsz biztosítani, rendelkezel kutyás tapasztalattal, van-e már meglévő állatod, gyermeked, mennyi időt lesz egyedül, biztosított-e a kutya felügyelete, ha megbetegszel, nyaralni mész stb.

A mentvény

Ezen információk alapján fognak neked kutyust ajánlani. Minden szervezet maga határozza meg, hogy milyen formában veszi igénybe az általad felkínált lehetőséget és hogy mennyire hagyja, hogy meghatározd a mentvény méretét, nemét.

Sok módon segíthetsz

Van olyan állatbarát, aki csak műtét utáni lábadozásban tud segíteni, van a ki a hirtelen talált állatokat segít elhelyezni amíg nem jön a gazdi megint mások a kölyökkutyázást kedvelik. Minden megbeszélés kérdése.

Saját kutya

Az sem probléma, ha már van saját kutyád. Sokszor ez segít a mentvény szocializációjában. Persze ez is előzetes felmérést követel a menhely munkatársaitól hiszen semmiképpen sem az a cél, hogy valamelyik fél rosszul érezze magát az új helyzetben.

Az itt leírtak egy általános kivonata a procedúrának. A konkrét részletekért mindig az adott menhelynél érdeklődj hiszen ez eltérő lehet az itt felsoroltaktól.

Ideiglenes befogadásra fel!